E-mail

info@felenkgyermek.hu

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Az Általános Szerződési Feltételek („ÁSZF”) tartalmazzák Lehoczkyné Somosi Melinda e.v., mint eladó (2142 Nagytarcsa, Szent László u. 20.) által a felenkgyermek.hu weboldal szerződési feltételeit.

A felenkgyermek.hu címen elérhető honlap használatával Te, mint vásárló kinyilvánítod, hogy ismered és elfogadod az alábbi ÁSZF-t. Kérlek, amennyiben aktív használója vagy vásárlója szeretnél lenni a weboldal által kínált lehetőségeknek, figyelmesen olvasd el az ÁSZF-t, és kizárólag abban az esetben vedd igénybe a lehetőségeket, amennyiben minden pontjával egyetértesz, és azokat kötelező érvényűnek tekinted magadra nézve. Jelen dokumentum, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek).

Amennyiben ennél részletesebb tájékoztatásra van szükséged, úgy az  info@felenkgyermek e-mail címen ezt megteheted.

Szolgáltató adatai:

Cégnév: Lehoczkyné Somosi Melinda egyéni vállalkozó

Székhely: 2142 Nagytarcsa, Szent László u. 20.

Adószám: 59055095-1-33

E-mail: info@felenkgyermek.hu

 

Termékek, szolgáltatások

A felenkgyermek.hu weboldalon megjelenített termékek/szolgáltatások kizárólag online vásárolhatók meg, és kizárólag Magyarország területére vonatkozik a kiszállítás.

Külföldre történő megrendelés esetén a megrendelési cím helye szerinti szállítási díjat kell a vásárlónak megfizetnie. Ez egyéni egyeztetés alapján történik eladóval. Ilyen esetben kérlek írj üzenetet messengeren, vagy az info@felenkgyermek e-mail címre.

Rendelési információk

A termékekre/szolgáltatásokra vonatkozóan megjelenített árak forintban vannak meghatározva. Termékek esetén az árak tartalmazzák a csomagolás díját, azonban nem tartalmazzák a házhoz-szállítás díját.

Amennyiben hibás ár kerül feltüntetésre a termék/szolgáltatás mellett – az elvárható gondosság ellenére -, és a termék/szolgáltatások ára annak általánosan elfogadott árától eltér, úgy az eladó nem köteles a terméket/szolgáltatást a hibás áron szolgáltatni, de köteles a megrendelés visszaigazolásában felajánlani a vásárló részére a valós áron történő vásárlás lehetőségét. Amennyiben a vásárló ezzel a lehetőséggel nem kíván élni, úgy megilleti a szerződéstől való egyoldalú elállás joga. A megvásárolható termékek, szolgáltatások mellett megtekintheted a termékek rövid leírását, árát, egyéb tulajdonságait, a teljesség igénye nélkül. A termékek/szolgáltatások adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben csak illusztrációként szerepelnek.

Az online konzultációk, valamint az online műhelymunkák Facebook Messengeren, illetve a Zoom alkalmazáson keresztül zajlanak. Ehhez szükség van arra, hogy jelen légy ezen a felületen, valamint legyen stabil internetkapcsolatod.

A rendelés menete:

 1. lépés: A kiválasztott terméket/termékeket tedd a kosárba. Ha rendelkezel kuponnal, akkor annak kódját itt add meg. Ha végeztél a vásárlással, a jobb felső sarokban, a kosár ikonra kattintva megtekintheted a kosarad tartalmát. Ellenőrizd, hogy minden helyes-e, és folytasd a megrendelést a Tovább a pénztárhoz gombbal.
 2. lépés: Add meg a megrendelési és szállítási cím adataidat, telefonszámodat, e-mail címedet. Ha rendelkezel kuponnal, annak kódját itt is beírhatod. ezen kívül el kell fogadnod az Adatkezelési Tájékoztatót, valamint jelen ÁSZF-t. A megadott adatok pontosságáért, valódiságáért kizárólag Fogyasztó felel.
 3. lépés: Fizetési mód kiválasztása
  Közvetlen banki előre átutalás/online bankkártyás fizetés. A megrendelésedet követően kapsz egy visszaigazoló e-mailt (banki átutalás esetén egy díjbekérőt is) az utalási adatokkal, amelyre hivatkozni kell az átutalás megjegyzés/közlemény rovatában. Amennyiben az átutalt összeget jóváírják a bankszámlán, csak ezt követően kerül feladásra a termék. Bankszámlaszám: 50437234-15556521.
  Kérlek, hogy banki előre utalás esetén 2 napon belül egyenlítsd ki a megrendelésed értékét! Amennyiben 2 napon belül nem elégíted ki tartozásodat, automatikusan törlésre kerül a megrendelésed.
  Az online bankkártyás fizetés a Paylike rendszerén keresztül történik. – Ebben az esetben a kiválasztott termék/szolgáltatás ellenértékét előre, egy összegben, a Paylike ( https://paylike.io/ ) fizetési rendszeren keresztül bankkártya használatával online fizeted meg. Az online fizetésről az Eladó elektronikus számlát állít ki, melyet a megrendelésben megadott e-mail címre küldünk meg.
 4. lépés: Adatbeviteli hibák ellenőrzése és javításának módja megjelenik egy ablakban.
 5. lépés: A megrendelés elküldése
 6. lépés: A megrendelés visszaigazolása
 7. lépés: Fizetés
 8. lépés: A fizikai termék elpostázása, online termék elküldése elektronikus úton. Regisztrációhoz kötött online termék megvásárlása esetén a hozzáférési adatok kiküldése. Konzultáció esetén a konzultáció megtartása a megjelölt időpontban.

A rendelés menete egyéni online konzultáció esetén:

 1. lépés: A termék megvásárlása fenti útmutató alapján. A megrendelést követően időpont kérése, egyeztetése e-mailen (info@felenkgyermek.hu) vagy messenger üzenetben.
 2. lépés: Az időpont leegyeztetése után az online konzultáció megtartása.
  Amennyiben a megjelölt időpont mégsem felel meg bármelyik félnek, úgy kötelesek azt írásban (e-mail, messenger) jelezni a másik fél felé az online konzultációt megelőzően. Ekkor a felek új időpontot egyeztetnek. Amennyiben a leegyeztett konzultáció nem valósul meg Vásárló hibájából és nem értesíti a konzultációt megelőzően Eladót, akkor a befizetett összeg nem jár vissza Vásárló részére.
  Amennyiben Eladó hibájából nem jön létre a konzultáció és nem értesíti a konzultációt megelőzően Vásárlót, akkor a befizetett összeget visszautalja Vásárló részére.
  A felek úgy is dönthetnek, hogy új időpontot beszélnek meg az online konzultáció megtartására.

Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.

A fizetendő végösszeg (a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján) minden költséget tartalmaz. Kérlek, hogy a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt vizsgáld meg, és az esetlegesen a terméken észlelt sérülés, vagy hiány esetén kérd jegyzőkönyv felvételét, és ne vedd át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Amennyiben a visszaigazoló e-mailben szereplő, általad megadott adatokban hibát észlelsz, vagy az adatokat módosítanád, abban az esetben ezt az eladónak mihamarabb megküldött e-mailben jelezd, hogy a hiba javításra kerüljön a szállítás megkezdése előtt.

Amennyiben a vásárló a megrendelésben leadott adatokban szereplő hibát, vagy a megrendelés adataiban bekövetkező módosítási igényét azt követően jelzi, illetve módosítja, hogy a termék már szállításra feladása megtörtént, abban az esetben a többletköltségek a vásárlót terhelik.

A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 10-14 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelésre, de ha az a munkaidő lejárta után történik, csak az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra a megrendelés.

Szállítási határidő

Raktáron lévő termékek esetében a megrendelés visszaigazolásától számított 3-5 munkanap. A posta késedelmes kézbesítésére felelősséget nem vállalunk. Abban az esetben, ha a termék nincs raktáron, a kiszállításra vonatkozó információkat feltüntetjük a webáruházban.

Házhoz-szállítási információk

A felenkgyermek.hu weboldalon megjelenített termékek kizárólag online vásárolhatók meg, és kizárólag Magyarország területére vonatkozik a fizikai termékek kiszállítása.

Külföldre történő megrendelés esetén a megrendelési cím helye szerinti szállítási díjat kell a vásárlónak megfizetnie. Ez egyéni egyeztetés alapján történik eladóval. Ilyen esetben kérlek írj üzenetet messengeren, vagy az info@felenkgyermek e-mail címre.

A megrendelt termék ajánlott levélként/csomagként kerül feladásra.

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik a megrendelés helye szerinti illetékes posta nyitvatartási idejében. Szállítási címként célszerű olyan címet megadni, ahol a megjelölt napszakban a kézbesítőt folyamatosan fogadni tudják. Az át nem vett, visszaküldött csomagok esetében a szállítás és visszaszállítás díját a vásárlóra terheljük, újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő kiegyenlítése esetén áll módunkban ismételten elindítani.

A szállítás díjszabása

2,5 cm vastagságot meg nem haladó csomag/boríték esetén, 500 gramm alatt:
Előre utalással ajánlott levélként, házhoz-szállítással: 1.230.-Ft

2,5 cm-nél vastagabb boríték/csomag esetén, 500 gramm alatt:
Előre utalással csomagként, házhoz-szállítással: 2.370.-Ft
Előre utalással ajánlott levélként, postán maradó küldeményként: 1.230.-Ft

500 gramm felett 2 kg súlyig:
Előre utalással csomagként, házhoz-szállítással: 2.370.-Ft

Postai szállítással kapcsolatos információk

Postán maradó küldemény megrendelése esetén a rendelés menetében meg kell adni annak a postának a címét, ahová a vásárló a csomagot kéri. A posta külön értesítést nem küld a csomag megérkezéséről, hanem az eladó jelzi SMS/messenger üzenetben a vásárló felé a csomag feladásának tényét, időpontját. Ezután a vásárló kötelessége a postán érdeklődni, hogy a csomag megérkezett-e, illetve a postán köteles azt átvenni.

A postai küldemény elveszését, részleges elveszését, megsérülését, vagy megsemmisülését az átvételkor, kézbesítéskor, a kézbesítési okiraton azonnal jelezni kell. Ennek elmulasztása jogvesztéssel jár. Kézbesítési okirat hiányában, a küldeményre vonatkozó egyéb okirattal a posta felé jogvesztő határidőn belül – vagyis a kézbesítési naptól számított 3 napon belül – a kárt azonnal jelezni kell.

Az árak változása

Az árak változtatásának jogát minden termék/szolgáltatás tekintetében fenntartom. A módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás nem befolyásolja kedvezőtlenül a módosítás napja előtt már megrendelt termékek/szolgáltatások díját. A vásárló tehát minden esetben azt az árat fizeti, amelyet a megrendelés elküldésekor lát az oldalon.

Adatkezelés

A vásárló által megadott adatokat bizalmasan kezelem, és kizárólag az Adatvédelmi Tájékoztató szerinti célokra használom. Az Adatkezelési Tájékoztatót ide kattintva olvashatod el.

A termékek/szolgáltatások megvásárlására csak abban az esetben kerülhet sor, ha mind az ÁSZF-t, mind az Adatkezelési Tájékoztatót megismerted és elfogadtad.

Elállás joga

A vásárló és eladó közötti szerződések részletes szabályairól szóló, 45/2014. (II.26.) kormányrendelet szabályozása értelmében vásárló a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt, sértetlen állapotú terméket. Amennyiben a vásárló él elállási jogával, úgy ezt az eladóval egyértelmű írásbeli nyilatkozatban köteles közölni (postán ajánlott tértivevényes küldeményben, vagy e-mailben). Az eladó az elállási nyilatkozat kézhezvételét követően haladéktalanul köteles azt visszaigazolni a vásárló felé. A vásárló elállása esetén a megrendelt terméket köteles elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül az eladónak visszaküldeni, és a csomag feladását hitelt érdemlően bizonyítani (a feladási bizonylatot e-mail-ben eladó részére megküldeni). A visszaküldés költsége a vásárlót terheli. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk. Amennyiben a vásárló elállási jogát gyakorolja, úgy az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételét követő 14 napon belül köteles az eladó a vásárlónak az általa teljesített fizetéseket visszatéríteni. Ez alól kivétel a termék szállításának, postai feladásának díja. Az eladónak a visszafizetési kötelezettségét mindaddig nem kell teljesítenie, amíg a szolgáltatott terméket vissza nem kapta, vagy amíg a vásárló hitelt érdemlő igazolását a termék visszaküldéséről nem kapta meg. A két időpont közötti eltérés esetén az eladó a korábbi időpontot kell, hogy figyelembe vegye.

Az eladó követelheti a vásárlótól a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. Ezért kiemelten ügyelj a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megtérítése a vásárlót terhelik.

A vásárló elállási jogát nem gyakorolhatja a 45/2014. Korm. rendelet 29. §-ában foglaltak esetén, így különösen a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha az eladó a vásárló kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a vásárló e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti elállási / felmondási jogát.

Kapcsolt termékek kedvezményes megvásárlása (pl. két termék vásárlása esetén a harmadik termék ajándék, vagy extra kedvezménnyel érhető el) esetén az elállási jog az akcióban érintett – a teljes árú és a kedvezményes árú vagy ingyenes termékre vonatkozó – termékekre együtt érvényesíthető.

Lemondási feltételek online konzultáció, illetve online műhelymunka esetén:

Vásárló online konzultáció/online műhelymunka megrendelését legkésőbb az online konzultáció/online műhelymunka időpontja előtt 2 munkanappal tudja lemondani e-mailben vagy messengeren. A konzultáció/műhelymunka időpontja előtt számított 2 munkanapon belüli lemondás esetén sajnos nem tudjuk visszatéríteni a konzultáció árát, de lehetőség van átvinni másik időpontban tartandó konzultációra/műhelymunkára. Amennyiben vásárló az eredetileg választott időpontig nem választ másik időpontot, akkor a befizetését nem tudjuk visszafizetni. Kérjük, hogy ezt vedd figyelembe.

Az eladónak jogában áll a konzultációt/műhelymunkát törölni akadályoztatás vagy egyéb vis major esemény esetén. Ez esetekben eladó a lehető leghamarabb értesíti a vásárlót e-mailen, és új online konzultációs/műhelymunka időpontot ajánl fel vásárló részére. Amennyiben vásárlónak nem felel meg az eladó által megadott új időpontok egyike sem, abban az esetben eladó visszautalja a megrendelés összegét vásárló részére. A visszautalás határideje a tájékoztatás, illetve megegyezés időpontjától számított 5 munkanap.

Jótállás, szavatosság

Az eladó által forgalmazott egyes termékekre az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállás szabályait tartalmazó 151/2003. Korm. rendelet szerint 1 éves jótállási idő áll a fogyasztó rendelkezésére a termék átadásának napjától.

A megrendelt termékek hibája esetén a vásárló a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezései alapján kellékszavatossági, termékszavatossági igényt érvényesíthet az eladóval szemben.

Panaszok kezelése

Az eladó a panaszról jegyzőkönyvet köteles felvenni, az eladó adatai között megjelölt helyen, és a panaszt a felvétel napjától számított öt évig, az arra adott válasszal együtt megőrizni. Az eladó a hozzá érkezett panaszt a beérkezésétől számított 30 napon belül megvizsgálja és arra érdemi választ kell, hogy adjon. Amennyiben a panaszra az eladó elutasító választ ad, azt írásban meg kell indokolnia. A felek vitás ügyeiket elsősorban békés úton, megállapodással próbálják rendezni. Amennyiben ezek nem vezetnek eredményre, marad a felek számára a bírósági út.

Egyéb rendelkezések

A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről webshopok számára szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

 1. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

Címzett:

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

Megrendelés időpontja /átvétel időpontja:

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Keltezés