E-mail

info@felenkgyermek.hu

Hogyan fejleszd, támogasd úgy félénk, visszahúzódó gyermekedet, hogy a mindennapokban is érezd, tapasztald az eredményét?

Pannival és Boldizsárral most segítünk neked abban, hogy gyermekednek sikerüljön megtenni a szükséges lépéseket ahhoz, hogy bátor és magabiztos jövő elé nézzen.

Te hol tartasz most?
 • Hónapok, esetleg évek óta azon fáradozol, hogy segítsd félénk, visszahúzódó gyermekedet, de úgy érzed egyhelyben toporogsz?
 • Több mindennel próbálkoztál, de valahogy nem érzed a változást?
 • Sok mindent elolvastál, de nem tudod, hogy alkalmazd a mindennapokban?
 • Olykor tehetetlennek érzed magad?
 • Esetleg magadat hibáztatod?
 • Sokszor úgy érzed feladod?
 • Lehet, hogy Te is félénk vagy?

Panni és Boldizsár történetei által félénk, visszahúzódó, szorongó gyermeked megtanulja:

nincs egyedül,

mindig van megoldás,

ő is ugyanolyan értékes, mint más,

elfogadni önmagát és ezzel megengedni a változást.

A könyv segítségével képes leszel:

 • az érzelmeiteket a helyén kezelni,
 • napi szinten kitartani,
 • eldönteni, mikor, milyen lépést tegyél,
 • hiányosságokat, nehézségeket előnyre fordítani,
 • gyakorlatban alkalmazni a megfelelő eszközöket,
 • szintet lépni,
 • elégedettnek lenni,
 • elhinni, hogy elég jó szülő vagy.

Csatlakozz a bátor, gyermekükért és önmagukért egyaránt tenni akaró, tudatos szülők táborához.

Mi az én kapcsolódásom a témához?

Gyermekkoromban sokat betegeskedtem, és ezáltal nagyon félénk, visszahúzódó gyermek voltam. Sok időt kórházban töltöttem, ahol szüleim nem lehettek velem.

Számos helyzetben egyedül voltam, nem kaptam biztatást, támogatást. Teljesen magamra voltam utalva. Annyira belém ivódott az „egyedül vagyok” érzés, hogy felnőttkoromban szembesültem azzal, hogy ez a gyermekkori megéléseimnek az alaplenyomata, és ez „társam” lett a mindennapokban.

Ezen kívül lányom 6 éven át szelektív mutista volt, ami egy olyan szorongásos állapot, amikor a gyermek legtöbbször a szűk családon kívül senkivel nem beszél. Otthon azonban be nem áll a szája, választékosan, érthetően fogalmaz.

A bölcsödétől kezdve az iskolakezdésig az intézményi közösségben, tágabb családi, baráti, ismerősi körben, valamint idegenek társaságában nem szólalt meg. Teljesen bezárkózott, lefagyott. Csak rajtam lógott, szó szerint.

Mára ez már a múlt – bár néha még egy-egy helyzetben előjön a félénkség, visszahúzódás  -, de egy komoly önismereti út volt részemre a szelektív mutizmus folyamata. Ekkor jöttem rá, hogy a gyermeknevelés tulajdonképpen önmagunk ismeretével, nevelésével kezdődik.

A félénkséget nem lehet kinőni. Egy félénk gyermeket fejleszteni szükséges. Többféleképpen. Minden nap.

Vida Ágnes pszichológus, a kismamablog.hu elindítója, számos könyv szerzője.

Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai szülők tízezreinek segítenek jobban megérteni gyermekük viselkedését és önmagukat, mint szülőket.

Vida Ági így ajánlja Panni és Boldizsár történeteit:

Panni és Boldi történetei révén a bátortalan gyerekek megértik önmagukat és a viselkedésüket. Ez a két jóbarát maga is visszahúzódóak, a gyerekek jó barátként tekinthetnek rájuk és a világukban elmerülve, tőlük tanulva nyerhetnek bátorítást. Meséről mesére haladva erősödhet a gyerekek önbizalma, a kiegészítő feladatok, kérdések pedig segítenek még hatékonyabbá tenni a fejlődés folyamatát. Olvassátok sokat!

Szabóné Vincze Anita, szülő
Szabóné Vincze Anita, szülő

Pannival és Boldizsárral nagyon jól tudott azonosulni a kislányom, teljes mértékben magára ismert. Ebből kifolyólag hasznos tanácsokat és információkat merítettünk a mesékből. Sokan nem is gondolnák, hogy a kis lelküknek mennyi törődésre van szükségük. Ezek a mesék rávilágítanak arra, hogyan tudnánk segíteni Nekik, hogy könnyebbé tegyük a mindennapjaikat.

A Bátorító Kártyákat bármikor elő tudjuk venni, hogy Ő is és mi is kifejezzük az érzelmeinket, lelki állapotunkat. Szavak nélkül sokszor nehezebb, ebben nagy segítség a kártya.

Németh Dolli, szülő

A Panni és Boldizsár történeteiben szereplő meséket – annak ellenére, hogy mesénként csak egy képet tartalmaz – szívesen hallgatta 4,5 éves kisfiam. Kicsit félve kezdtem olvasni a mesét, mert kicsit túl direktnek érzem a témát, de ennek ellenére működik, mert ő szívesen végighallgatta őket. A kérdésekre nem szívesen válaszolt. Sokszor még nem képes kifejezni magát, nem képes felismerni a szituációhoz tartozó érzelmeket. Volt olyan kérdés, ahol a válasz az volt, hogy: „nem tudom”, vagy: „anya nem szeretnééém”.
A durcis mese tetszett a kisfiamnak a legjobban. Talán az áll hozzá a legközelebb, és személy szerint nekem azért tetszett, mert kitér arra, hogy a felnőtteknek is van rossz napjuk, amikor például feszültebbek.
A Bátorító Kártyák a használat során fontos mondanivalókat adnak át tudat alatt is a gyermekünknek. Minél többször használjuk, annál inkább beépül a tudatába. A mutizmussal küzdő gyerekek számára szinte létfontosságú mondatok szerepelnek a kártyákon, ami abszolút támogatja a lelküket, és ez a javulás alapja náluk.

Máthé Réka, szülő

A Panni és Boldizsár történetei mesekönyv tükröt állít mind gyereknek, mind szülőnek egyaránt. Bár mesekönyvként vesszük kezünkbe, de elolvasván mindannyian tudjuk, hogy ez nem az. Forgatva lapjait, szembesülünk azokkal a dolgokkal, amelyeket naponta megélünk, átélünk.

A mesék végén található kérdésekre adott válaszok kimondatják gyermekeinkkel azt, amit érez, amit addig érzett, de nem tudott vagy nem akart megfogalmazni. Rásegítve, hogy tisztábban lássa valós kis világát, ugyanakkor rávilágít, hogy nemcsak ő az a „különleges, érzékeny kis lény”.

A kártyák „kimondatják” helyette, hogy hogyan éli meg a pillanatokat, helyzeteket, de ugyanakkor támogatólag is hatnak. Megmutatják, kimutatják, hogy a hétköznapok nem mind egyformák. Mindenkinek (nemcsak neki) vannak rossz-jó, rosszabb-jobb időszakai, és ez természetes. Én csak ajánlani tudom minden olyan szülőnek, akinek bizalomhiánnyal, mutizmussal küzdő gyermeke van.

Ajánlom gyermekeknek, mert rendkívüli módon fogalmazza meg a gyermekek életében jelenlévő problémákat, és hozzásegít az amúgy nehéz helyzetekből való kilábaláshoz. Mert van fény az alagút végén.

Szülőknek azért ajánlom, mert sajnos sokan vagyunk, akik nem kellő megértéssel fogadjuk gyermekünk „másságát”. Lássuk be, nekünk is van bőven mit fejlődni. És ez a könyv, illetve kártyák segíthetnek.

Mit találsz a mesekönyvben?

Ez a mesekönyv Panni és Boldizsár, mint két barát történeteit eleveníti meg.

Panni egy kisiskolás lány, aki korábban alig mert megszólalni, barátkozni, és még mindig félénk, nehezen ismerkedik, de már sokat javult önbizalma, magabiztossága. Boldi még óvodás korú fiú, aki senkivel nem beszél a szűk családot és pár gyermeket kivéve. Nagyon félénk, visszahúzódó, kevés önbizalommal rendelkező kisfiú.felenkgyermek_karacsony_2_tomor

Másoknak kívülről ők ugyanolyan gyermekek, mint a többi, de valahogy mégis mások.

Nekik különösen fontos a bátorítás, a biztatás, a támogatás, elfogadás, megértés, mint ahogyan minden gyermeknek, de a te félénk, visszahúzódó gyermekednek különösen.

Panni és Boldi minden mesében egy-egy személyes történetüket mondják el egymásnak, és a maguk módján, illetve a szüleiktől hallottak, tanultak alapján igyekeznek egymásnak segíteni, egymást kitartásra, küzdésre biztatni, bátorítani.

Hogyan épül fel a könyv?

3 részre tagolódik:

 1. A könyvben 10+1 történet található, amelyek nagyjából 3-5 percesek.
 2. Minden mese után játékos, beszélgetős kérdések támogatják a gyermekek minél jobb megismerését, kapcsolatunk erősítését.
 3. Bátorító Kártyajáték hozzákapcsolása az egyes történetekhez. Ez nem közvetlen tartozéka a könyvnek, de a folyamathoz szorosan hozzátartozik és külön beszerezhető a weblapon.

A gyakorlati segítségnyújtás, támogatás, bátorítás a legtöbb szülő számára nehézséget jelent.  A mesekönyv pedig éppen ennek megoldására helyezi a hangsúlyt.

Megmutatom, hogy a mesekönyv által miként valósíthatod meg  félénk, visszahúzódó gyermeked fejlesztését, illetve azt a három alapelv működését, amellyel eléred, hogy gyermeked képes legyen a jelenlegi határait lebontani, azokat folyamatosan tágítani, és egyre magabiztosabbá váljon, azaz kibontakozzon.

Mi ez a három alapelv?

Mi ez a három alapelv?

Mitől különleges ez a könyv?

1. A történetek

A mesék olvasása közben a gyermek és szülő között létrejön a kapcsolódás.

A gyermek a saját élményeit, érzéseit a történethez tudja társítani, amely segíti őt a feldolgozás folyamatában.

A mesék mind olyan témákat dolgoznak fel, amelyek minden gyermeknek támogatást nyújtanak a mindennapi nehézségek, akadályok, feladatok, kudarcok, félelmek feldolgozásában, és ezáltal növelik biztonságérzetüket, önbecsülésüket, önbizalmukat. Ezáltal önmagukról alkotott képük is folyamatosan pozitív irányba képes változni.

Ezen kívül Panni és Boldizsár a te gyermekedhez hasonló gyermekek, így könnyebb velük azonosulni, könnyebb tőlük elfogadni egy-egy tanácsot.

A mesék párbeszédes, élő hangulatot idéznek, amelyek a gyermek számára könnyen befogadhatóvá, érhetővé, átélhetővé teszi azokat.

Panni és Boldizsár megértik, támogatják, bátorítják egymást egy-egy számukra nehéz helyzet, szituáció elmesélése közben.

A mesékben többször elhangoznak bátorító szavak, mondatok, amelyek nem direkt módon, hanem a történethez kapcsolódva jelennek meg, így a gyermek minél többször hallja, annál inkább beépül a tudatába, és képes lesz a valódi helyzetekben is alkalmazni.

A félénk, visszahúzódó gyermek a történetek és saját helyzeteik összekapcsolása révén rájön, hogy nincs egyedül, és nem baj, ha ő ilyen, megtanulja elfogadni magát, és ezzel képes lesz elindulni a változás útján.

Tehát már a mesék olvasásával megvalósul a 3 alapelv elsajátítása és folyamatos beépülése. Első körben így valósul meg a félénk gyermek fejlesztése.

2. Játékos feladatok és beszélgetések

Minden mese után található egy kérdés-, illetve játékos feladatsor, amelynek az a célja, hogy a történetek elolvasásával ne érjen véget a szülő és gyermek kapcsolódása, egymásra hangolódása.

A kérdések megválaszolásával, a közös beszélgetések által a szülő és gyermek képes az adott nehézséget feldolgozni, arra valódi megoldásokat találni.

Ezen felül a gyermek megtanul, illetve képes lesz beszélni saját érzéseiről, benyomásairól, hiedelmeiről, élményeiről, tapasztalatairól, félelmeiről.

A szülő jelenlétével és részvételével biztosítja gyermekét figyelméről, megértéséről, elfogadásáról, támogatásáról.

A gyermekkel így eltöltött idő meghatározó élmény marad a gyermek számára, amely bátorítólag hat rá.

Ráadásul ezzel a gyermek és szülő bizalmi kapcsolata folyamatosan mélyül, egyre szorosabbá válik.

 A mesék után beiktatott beszélgetés, érzelmi gondolatébresztők által szintén megvalósul mindhárom alapelv gyakorlati alkalmazása. Második körben is megvalósul a félénk gyermek fejlesztése.

3. Bátorító Kártyák

A gyakorlati integrációhoz, valamint a kibontakozás folyamatához szorosan kapcsolódik egy, a Bátorító Kártyákat feldolgozó feladat lehetőség is. Azért lehetőség, mert a Bátorító Kártyák nem tartozéka ennek a mesekönyvnek, de be tudod őket szerezni hozzá.

Bátorító Kártyák

A Bátorító Kártyák szó szerint bátorító mondatokat tartalmazó kártyák, amelyek egy többféle módon variálható társasjáték elemei is egyben, egyészen 4 éves kortól – nagymama, nagypapa korig.felenk_gyermek_batorito_kartyak_latvanyterv_haromlap_tomor

A Kártyák úgy működnek ebben az esetben, hogy a mese alapján a gyermek választ egy Bátorító Kártyát, ami

szerinte illik a meséhez (szülő segít neki), és elmondja, hogy szerinte miért kapcsolódik hozzá, mit jelent számára.

A könyv elején konkrét példákkal van szemléltetve a játék menete, így a szülő kellő rutint szerez benne.

Rossz választás nincs. A lényeg, hogy gyermek minél több érzelmét felismerje, képes legyen róla beszélni, illetve a nehézségeket be tudd pontosítani és az üzenetek révén megtaláljátok a megoldást.

Ezzel a játékkal fennmarad a szülő-gyermek kapcsolódása, a kártyák tartalmazzák a bátorítást, ami segít a szülőnek tovább haladni, valamint a ki- és megbeszéléssel létrejön, illetve tovább mélyül az elfogadás.

Tehát a Bátorító Kártyákkal szintén megvalósul a három alapelv a gyakorlatban. Harmadik körben is megvalósul a félénk gyermek fejlesztése.

Miért jó ez nektek?

– Mert játék közben olyan dolgokat tudhatsz meg gyermekedről, illetve a játékosokról, amit eddig nem tudtál,

– ezen kívül magaddal kapcsolatban is érhetnek meglepetések,

– ezáltal mindketten (vagy többen) tanultok, fejlődtök,

– játék közben pozitív energiaszintetek emelkedik,

– szeretettankotok töltődik,

– kapcsolatotok egyre szorosabbá válik,

– a családi összetartozás erősödik.

Különleges játékvariációk várnak Rátok

A Bátorító Kártyákkal 10 + különböző, egyedi játékvariáció játszható.

Ezek leírását mind megtalálod a kártyajáték mellett. Külön, korosztályonkénti besorolással, és részletesen, pontokba szedve.

A kisebbeknek a klasszikus Fekete Péter, aztán a Memóriajáték.

Lehetőség van egy adott helyzethez, szituációhoz szerintetek leginkább hasznosítható játékvariációt alkalmazni.

A napi bátorítás abban segít, hogy legyetek kitartók napi szinten, és mindig tudjatok egy konkrét szükségletre, igényre fókuszálni.

Bele tudsz bújni a gyermeked vagy másik játékostársad bőrébe, és szemlélhetsz általa egy szituációt, illetve támogathatod őt abban.

A kártyákkal bátoríthatsz másokat (gyermekedet, játékostársadat, de saját magadat is) egy-egy konkrét szituáció feldolgozásában, megoldásában.

A kártyák üzenetének átgondolásával, arról való beszélgetéssel beazoníthatod azokat a területeket, ahol gyermekednek, játékostársadnak, illetve Neked támogatásra, bátorításra van szükségetek.

Ezen kívül olyan lehetőséget is tartogat a Bátorító Kártyák játék, hogy mérni tudd gyermeked, akár saját magad változását, fejlődését.

Az egyszerűbb és összetettebb játéklehetőségeket tudod variálni a gyermeked életkorától, a játékostársak kedvétől, saját igényeidtől függően.

Azzal, hogy a Bátorító Kártyákat a különböző életkornak megfelelően, különböző élethelyzetekre fel tudod használni, nem ugyanazokat a köröket futjátok, nem ugyanarról szól mindig a játék, hanem új információk birtokába kerültök.

Ahogy végbemegy a fejlődés, fejlesztés, változás, úgy új helyzetek, új érzelmek, új igények, új szükségletek kerülnek felszínre. Tehát mindig új dolgokat ismersz meg gyermekedben (játékpartneredben) és önmagadban egyaránt. Ezáltal új kihívások elé is kerülsz, amellyel tágíthatod komfortzónádat és tovább fejlesztheted gyermekedet.

felenk_gyermek_panni_korbevagva_felhuzott_lab

Kinek való a Panni és Boldizsár történetei mesekönyv?

 • Aki képes hinni gyermekében.
 • Aki képes hinni önmagában.
 • Aki felismerte, hogy szülőként ő a legnagyobb segítője gyermekének.
 • Aki nyitott az új ismeretek befogadására.
 • Aki képes maga is változtatni, változni.
 • Aki szeretné, hogy a 3 alapelv (elfogadás, kapcsolódás, bátorítás) könnyedén, erőlködés, találgatás nélkül jelenjen meg a mindennapokban.
 • Aki szeretné, hogy gyermeke elinduljon a kibontakozás útján, és boldog, magabiztos emberré váljon.
felenk_gyermek_boldizsar_korbevagva_felhuzott_lab

Hogyan segítenek a gyermek fejlesztésében, a gyakorlatban a Bátorító Kártyák?

 

A Bátorító Kártyák használata akár önmagában, akár egy-egy Panni és Boldizsár mese elolvasása után segíti mind a gyermeket, mind a szülőt:

– saját maga és mások elfogadásában,

– a mélyebb önismeretében,

– abban, hogy pozitív látásmódot sajátítson el,

– ne érezze magát egyedül,

– támogatásra leljen,

– el tudja mondani általa, mire van szüksége, mire vágyik.

Kukkants bele a
Mesekönyvbe
és a
Bátorító Kártyákba

Barbi óvónéni és Eszti óvónéni
Berceli Csemete-kert Óvoda
és Mini Bölcsőde

A könyvben lévő történetek maiak, aktuálisak, valódiak, hiszen ezekkel a problémákkal, élethelyzetekkel minden család találkozik, szembesül. Ezek a történetek az óvodai élettel, sőt az iskolával is párhuzamot
vonnak, vonhatnak. Problémákkal itt is találkozhatunk, melyek megoldása segítséget igényel. Amikor egy hasonló szituációval találjuk szembe magunkat, egy „meglepi mesét” választva tudunk rávilágítani, megérteni és oldani az adott helyzeten. Segít a probléma megértésében, megoldásokat kínál, feldolgozhatóvá teszi a sérelmeket, félelmeket. Kifejező készséget, szókincset fejleszt és bővít, egyéni problémák megoldásában nyújt segítséget.
Önmagunk meg- és felismeréséhez, reflektálásához is kiváló eszköz!

B. Szirtes Dóra
Montessori pedagógus, óvodapedagógus,
az ÖsztönAnyu alapítója

A „Panni és Boldi történetei” egy igazán hiánypótló mesekönyv. A történeteket olvasva életkortól függetlenül átérezzük a szereplők helyzetét. Nem csak a gyermekeket, minket felnőtteket is érzékenyít empátiára, elfogadásra, együttérzésre. Szülőként (és pedagógusként egyaránt) a legnehezebb feladatunk megérteni gyermekeink szemszögét, megpróbálni „bele látni” gondolataikba, eligazodni érzelmi világuk káoszában. Panni és Boldi segít nekünk ebben, s nem csak bepillantást enged gyermekeink világába, de megoldókulcsokat is ad a kezünkbe. Külön kiemelném, hogy a kapcsolódó elvek és Montessori szemlélete teljes mértékben áthatja a könyvet, mint tartalmilag, mint koncepcióját tekintve.
Akár szülőként, akár pedagógusként választod, nagyon sokrétűen tudod használni. A történetek feldolgozásában irányt mutatnak a mesék után javasolt kérdések és a könyvhöz kapcsolható mesekártyák is.
Bízom benne, hogy minél több szülőhöz és pedagógushoz eljut majd ez a kiadvány, hogy támogassa egy magabiztos, boldog, önmagát szerető és jól ismerő generáció felnövését.

Fábián Dóra
gyermekpszichológus,
Kapcsolódó Nevelés oktató

Amikor a gyerekünk szorong, látjuk, hogy valami bántja, esetleg a pedagógusoktól kapjuk azt a visszajelzést, hogy túlságosan visszahúzódó, nem beszél, akkor nagyon szeretnénk valahogyan segíteni neki. Szeretnénk megtudni, hogy mi a baj, mi az oka a viselkedésének, de ha faggatjuk, gyakran csak még jobban bezárul, mi pedig tehetetlennek érezzük magunkat, akár még dühösek is lehetünk. Ha belekerültünk ebbe az ördögi körbe, vagy már az elején szeretnénk kipróbálni valami mást, remek lehetőség, ha Panni és Boldi történeteit olvassuk a gyerekünknek – lehetőleg nyugodt körülmények között, összebújva. Gyermekünk magára ismerhet, érezheti, hogy nincs egyedül, hogy természetes, amit érez, és mi is, szülőként jobban megérthetjük, hogy mi zajlik ilyenkor a gyerekekben, és mi az, ami igazán segít. A mesék végén lévő kérdések, feladatok segítenek, hogy a gyerekünk meg tudjon nyílni, ő pontosan mit érez, neki pontosan mire lenne szüksége. Rólunk pedig lekerül a teher, hogy trükkös kérdéseket tegyünk fel, amire végre elárulná, mi a baja. Szeretettel ajánlom Panni és Boldi történeteit félénk, szorongó, szelektív mutista gyerekeknek és szüleiknek, de tulajdonképpen bárkinek, hiszen az is fontos, hogy mindenkit érzékenyítsünk ezekre a témákra, gyerekként és felnőttként is tudjuk, hogyan érdemes kapcsolódni valakihez, amikor nehézségei vannak.

A mesekönyv mellett még egy MEGLEPETÉS és 2db KÜLÖNLEGES AJÁNLAT
is
vár Rád!

MEGLEPETÉS

AJÁNDÉK Kétoldalas könyvjelző, aminek mindkét oldalán megtalálható Panni és Boldizsár, illetve egy-egy Bátorító Üzenet.

felenk_gyermek_konyjelzo

KÜLÖNLEGES AJÁNLAT 1.

Most a Panni és Boldizsár történetei mesekönyv mellé
a Bátorító Kártyákat is megkapod KEDVEZMÉNYESEN PLUSZ MEGLEPETÉSEKKEL!

felenk_gyermek_batorito_varazscsomag

KÜLÖNLEGES AJÁNLAT 2.

A Bátorító Nagykarácsony Csomagban a FÉLÉNKSÉG VS. BÁTORSÁG MINITRÉNING
EXTRA KEDVEZMÉNYESEN A TIÉD!

TARTALMA: 1,5 óra videós előadás + kinyomtatható munkafüzet + NMR (Napi Megvalósítási Rutin munkalap)

15.000,-Ft helyett MOST MINDÖSSZE: 5.000,-Ft.

felenkgyermek_2_oras_minitreninghez-2

A MINITRÉNINGEN bemutatom azt a 6 + 1 lépést, aminek a segítségével TUDATOSAN MEGVÁLTOZTATHATOD az eddigi gyereknevelési szokásaidat a Támogató Gyereknevelésért.

Az Online Minitréningen megtanulod, mi kell ahhoz, hogy:

– ne nyugtasd magad azzal, hogy Te is félénk vagy,
– ne hibáztasd magadat,
– ne mindent a gyereknek rendelj alá,
– elég jó szülőnek érezd magad,
– képes legyél napi szinten bátorítani, támogatni gyermekedet,
– több legyen a türelmed,
– ne érezd szófogadatlannak gyermekedet,
– ne az aggodalmaid, szorongásod vezessenek,
– csökkentsd szétszórtságodat,
– ne büntetéssel fenyegetés legyen a kezdeti, kedves kérésből,
– képes legyél változni, változtatni.

PLUSZ MEGLEPETÉS 1.

Egy letölthető SAJÁT MESE TERVEZŐ

 Mi az a saját mese tervező?

Egy olyan eszköz a kezedben, aminek kitöltésével könnyedén tudsz gyermekednek saját mesét, történetet alkotni.

Miért van erre szükség?

Mert minden gyermek, de különösen a bátortalan, félénk, visszahúzódó gyermekek csodálattal figyelnek szüleikre, amikor egy saját maguk által megélt helyzetet, eseményt, szituációt mesélnek el számukra.

A saját mesék által a gyermekre TERMÉSZETES MÓDON gyakorolt bátorítás, támogatás sokkal hatásosabb és eredményesebb lesz. Az, hogy a gyermek látja, nincs egyedül a problémával, és anyának/apának sikerült már megoldani azt, nemhogy elgyengül, hanem sokkal MAGABIZTOSABBÁ VÁLIK.

felenk_gyermek__plusz_meglepetes_sajat_mese_tervezo

PLUSZ MEGLEPETÉS 2.

Egy letölthető Személyre szabott Bátorítás Munkalap

A Személyre szabott Bátorítás Munkalap által kifejezetten a GYERMEKEDRE és ÖNMAGADRA szabhatod a Bátorító üzeneteket.

Az olvasás, játékok, élethelyzetek nyomán kirajzolódik, hogy gyermekednek és Neked hol van szükséged támogatásra, bátorításra, önbizalom növelésre, magabiztosság fejlesztésére. Ezek önmaguktól nem oldódnak meg. Az adott megállapításokat, észrevételeket feljegyzed a Munkalapra mind a gyermeked, mind a saját vonatkozásodban, és ezek a mondatok, üzenetek lesznek a NAPI MANTRÁTOK. Ezeken a területeken úgy tudsz napi szinten dolgozni, hogy nem érezd azt erőlködésnek. RÁADÁSUL!

A Bátorító Kártyák is ott vannak veled. Ha még hangsúlyosabban szeretnél foglalkozni a témával, akkor kiválasztod a Bátorító Kártyákból az aktuális lapot/lapokat, és olyan helyre teszed, ahol folyamatosan szem előtt legyenek. Így amikor a nap folyamán többször rátekintesz, akkor maga a Kártyák látása is hozzájárul a megerősítéshez.

A Munkalapra folyamatában feljegyzett mondatok alapján igény szerint tudod cserélni a kártyákat annak megfelelően, hogy gyermekednek, illetve Neked miben van szükséged támogatásra, bátorításra, megerősítésre.

felenk_gyermek__plusz_meglepetes_szemelyreszabottbatoritas_munkalap

PLUSZ MEGLEPETÉS 3.

Egy letölthető Napi Megéléseim Munkalap

Ez a Munkalap ahhoz segít hozzá, hogy NAPI SZINTEN KIALAKULJON a Megvalósítási Rutinod.

Ne feledkezz meg:

 • a pozitív dolgokról,
 • ne add fel,
 • legyél kitartó,
 • érezd, hogy nem vagy egyedül,
 • érezd, hogy támogatva vagy,
 • érezd, hogy jó úton vagy.

A Napi Megélésem Munkalap kiegészíti mind a Saját mese Tervezőt, mind pedig a Személyre szabott Bátorítás Munkalapot, hogy a Megvalósításod MAXIMÁLISAN HATÉKONYAN tudjon működni mindenfajta küszködés, megerőltetés nélkül.

felenk_gyermek__plusz_meglepetes_napimegeleseim_munkalap

PLUSZ MEGLEPETÉS 4.

A Bátorító EXTRA KARÁCSONY CSOMAGBAN
Szorongásoldó gyakorlatok NEMCSAK szelektív mutista gyermekek részére E-BOOK

14 oldal terjedelmű, valódi, otthon alkalmazható gyakorlatok, játékos megoldások szorongás oldásához, amelyet szakember bevonásával készítettem el.

Pontos képet kapsz arról, hogy mit is jelent egy gyermek esetében a szorongás.

Ezen kívül megismerheted a lehetséges szorongás típusokat.
Képes leszel beazonosítani, hogy a te gyermekedet melyik típusba tartozik.

A kezedbe kapsz 11 konkrét szorongásoldó technikát, gyakorlatot, amely segíthet a szorongás oldásában, valamint a bizalom és a kapcsolatotok megerősítésében.


Biztosan veled is előfordult már, hogy a gyermek játéka közben kérdések merülnek fel  benned, hogy miért is játssza a gyermek azt a bizonyos játékot, vagy mi a szerepe ennek vagy annak a szereplőnek, de amikor közbe kérdeztél, nem tudott választ adni a gyermeked. Most kapsz 7 tippet arra vonatkozóan, hogy mire figyelj gyermeked játéka közben, mikor kapcsolódj be, illetve hagyd őt önállóan játszani.

+ AJÁNDÉK VIDEÓS ÚTMUTATÓ A HASZNÁLATHOZ

Az útmutató segítségével:

GYERMEKEDRE SZABHATOD a Panni és Boldizsár történetei Mesekönyvet, a Bátorító Kártyákat,
kialakíthatod SAJÁT, SZEMÉLYRE SZABOTT NAPI MEGVALÓSÍTÁSI RUTINODAT.

Hidd el, tudom, milyen nehéz a mindennapi megvalósítás, illetve mennyi erőfeszítésbe kerül, hogy egyáltalán legyen 10-15 perc tiszta, értékes időd gyermekedre, magadra.

A videóval abban támogatlak:

 • hogy láss a sorok között,
 • a mesék ne csak mesék legyenek, hanem elmondom, közben mire figyelj,
 • hogyan dolgozzátok fel a játékos feladatokat,
 • hogyan használjátok a Bátorító Kártyákat,
 • hogyan használd az ajándék munkalapokat,
 • hogyan alakítsd ki a Te napi Megvalósítási Rutinodat.

Tudod, úton vagy.

Elég naponta 1 lépés, és napi 10 perc. 🙂

Nézd meg a csomagajánlatokat és válassz egyet!

felenkgyermek_karacsony_3_tomor

Az ajánlat érvényes:

2022/12/20 23:59:59

Bátorító NAGYKARÁCSONY

41.450,-Ft

19.980,-Ft

1.) Panni és Boldizsár történetei mesekönyv: 6990,-

2.) Bátorító Kártyák: 7.990,-

3.) Félénkség vs. Bátorság Minitréning: 5.000.- (értéke: 15.000,-Ft)

AJÁNDÉK munkafüzet + NMR kidolgozás Munkalap

PLUSZ AJÁNDÉK
Kétoldalas könyvjelző
(értéke: 1.000,-Ft)

PLUSZ AJÁNDÉK
Letölthető Saját mese Tervező
(értéke: 1.490,-Ft)

PLUSZ AJÁNDÉK
Letölthető Személyre szabott Bátorítás Munkalap
(értéke: 1.490,-)

PLUSZ AJÁNDÉK
Letölthető Napi Megélések Munkalap heti beosztásban
(értéke: 1.490,-Ft)

PLUSZ AJÁNDÉK
Videós útmutató 3 db
(értéke: 6.000,-Ft)

 

9 db AJÁNDÉK értéke: 21.470.-Ft
+ EXTRA MEGLEPETÉS!

A kitartásodat fenntartó motivációs segítség
a mindennapi Megvalósításhoz!

MINDEN NAP CSAK 1 LÉPÉS.

Bátorító EXTRA KARÁCSONY

39.840,-Ft

25.380,-Ft

1.) Beszédmumus könyv (szelektív mutizmus
A-tól Z-ig): 10.400,-

2.) Panni és Boldizsár történetei mesekönyv: 6990,-

3.) Bátorító Kártyák: 7.990,-

PLUSZ AJÁNDÉK
Szorongásoldó gyakorlatok
e-book nemcsak
szelektív mutista gyermekek részére
(értéke: 2.990,-Ft)

PLUSZ AJÁNDÉK
Kétoldalas könyvjelző
(értéke: 1.000,-Ft)

PLUSZ AJÁNDÉK
Letölthető Saját mese Tervező
(értéke: 1.490,-Ft)

PLUSZ AJÁNDÉK
Letölthető Személyre szabott Bátorítás Munkalap
(értéke: 1.490,-)

PLUSZ AJÁNDÉK
Letölthető Napi Megélések Munkalap heti beosztásban
(értéke: 1.490,-Ft)

PLUSZ AJÁNDÉK
Videós útmutató 3 db
(értéke: 6.000,-Ft)

 

8 db AJÁNDÉK értéke: 14.460,-Ft
+ EXTRA MEGLEPETÉS!

A kitartásodat fenntartó motivációs segítség
a mindennapi Megvalósításhoz!

MINDEN NAP CSAK 1 LÉPÉS.

Mi az a Beszédmumus könyv?

A Beszédmumus című könyv témája a szelektív mutizmus.

Szelektív mutizmusnak nevezzük, amikor egy gyermek bizonyos személyekkel nem beszél (nagyon lesarkítva).
A témában ez az első komplex gyakorlati útmutató, iránytű Magyarországon.
A saját tapasztalataimat írtam meg, hogy napi szinten tudjam támogatni a szelektív mutista gyermekek családját.

Ha érdekelnek a további részletek, akkor kattints a www.beszedmumus.hu oldalra.

Ne felejtsd!

Panni és Boldizsár történetei közelebb hozzák gyermekedhez:

 • valódi élethelyezeteket,
 • azok átélést,
 • azok feldolgozását,
 • és a probléma megoldását.

Készen állsz arra, hogy leszámolj a régi beidegződésekkel, azzal, hogy holnapra egycsapásra megoldd a problémákat, és végre olyan szülőként nézhess a tükörbe, aki szereti és elfogadja magát, és tudja, TUDATOSAN cselekszik gyermekéért és önmagáért?

Tudod! Elég napi 1 lépés!

Válj Tudatosan Bátorító és Megvalósító Szülővé! 😊

felenkgyermek_2_oras_minitreninghez

Hogyan tudok fizetni?

A megrendelt termék(ek) árát bankkártyával és banki előre utalással tudod kifizetni.

Hogyan és mikor kapom meg a könyvet (és Bátorító Kártyákat)?

A csomag postán, ajánlott levélként kerül feladásra, hogy a lehető legolcsóbb legyen a szállítás költsége. Ennek értéke: Az éppen érvényben lévő feladás összege. A szállítás díját is előre, a termék(ek) ellenértékével együtt kell megfizetni. Az online termékeket a fizetés után egy visszaigazoló e-mailben kapod meg, ahonnan le tudod azokat tölteni.

Mit tehetek, ha kérdéseim vannak a termékekkel vagy a feldolgozással kapcsolatban?

Bátran felteheted kérdéseidet, illetve jelezheted elakadásodat. Segítek! Kérlek írj az info@felenkgyermek.hu e-mail címre, és személyesen választ adok.

Szülők és Fejlesztőházak véleményei a termékekről, szolgáltatásokról

Panni_es_Boldi_mesekonyv_batorito_kartyak_velemeny
felenkgyermek_feszek_fejlesztokucko_velemeny_mesekonyv_batorito:kartyak
felenkgyermek_velemeny_onlinekonzultacio_puskas_nora
felenkgyermek_velemeny_onlinekonzultacio_hirthne_furedi_linda
felenkgyermek_velemeny_onlinekonzultacio_bessenyei_eszter
felenkgyermek_mesekonyv_kartya_onlinetrening_velemeny_kati
felenkgyermek_mesekonyv_kartya_onlinetrening_velemeny_Palicne_Barbi