E-mail

info@felenkgyermek.hu

Lépésről lépésre program – Támogató Gyereknevelés

Tudatosan Bátorító és Megvalósító Szülőknek

Valószínűleg azért vagy itt, mert félénk, visszahúzódó gyermekedet szeretnéd napi szinten, tudatosan bátorítani, erősíteni, támogatni, minél többször kapcsolódni hozzá.

Ez a program neked való lesz.

Jelen program megalkotásával az a célom, hogy olyan, részleteiben kidolgozott, komplex folyamatot adjak a kezedbe, amelynek szakaszai lépésről-lépésről nyomon követhetők, és eredménye pedig napi szinten érzékelhető.

Mit jelent ez?

A program két nagy blokkra osztható.

Az egyik:

az elméleti anyagok

Írásos anyagok, videók, szakmai interjúk.

A másik:

a gyakorlati megoldások

Panni és Boldizsár történetei mesekönyv, Bátorító Kártyák, Gyakorlati E-bookok, Online tréningek, konzultáció, közös műhelymunka.
Cél: A mindennapi megvalósítási rutin kialakítása.

felenk_gyermek_gyakorlati_anyag

Hogyan valósul meg a folyamat?

Adott egy vagy több nehézség, gyengeség, érzékeny pont gyermeked mindennapjaiban.

Általában ezekhez kapcsolódik egy-egy átélt helyzet, szituáció, esemény.

Cél az, hogy a gyermek érezze:

  • szabad félénknek lenni – elfogadás
  • nincs egyedül – kapcsolódás
  • támogatod őt – bátorítás
  • ezáltal megtanul hinni, bízni magában – kibontakozás

Megvalósul a három alapelv.

Mi ez a három alapelv?

Úgy tekints rá, mint egy virágmagra, amit elültetsz, gondozod (nem hagyod magára, támogatod a fejlődését), folyamatosan növekszik, bimbót ereszt, aztán kinyílik és sugárzik.

Így segítek Neked

timeline_pre_loader

1. lépés

BELÉPÉS a Támogató Gyereknevelés kapuján

Írásos, videós, szakmai tudásanyagok, interjúk tanulmányozása – elméleti tudás megszerzése, probléma pontosítása.

2. lépés

ALAP FOKOZAT – ELHATÁROZÁS a Támogató Gyereknevelésre – belevágsz egy új folyamatba

Könyv – Panni és Boldizsár meséi révén megelevenedik egy-egy olyan történet, amelyben gyermeked önmagára ismer. Ezen felül a történet a nehézség, probléma lehetséges megoldását és feloldását is tartalmazza.

A történet megmutatja a gyermek számára, hogy van megoldás.

Itt megvalósul az elfogadás, és létrejön a kapcsolódás a szülő és gyermek között.

Bátorító Kártyák felhasználása a történethez. – A probléma feldolgozása és megoldása, a pozitív szemlélet kialakítása a gyermekben.

Önbizalom, önbecsülés, magabiztosság fejlesztése. A szülő és gyermek kapcsolódásának, kapcsolatának további erősítse és mélyítése. Kibontakozás támogatása.

3. lépés

KÖZÉPHALADÓ (bronz) fokozat: A gyakorlati munka megkezdése a Támogató Gyereknevelésben. Mesekönyv, Bátorító Kártyák, E-bookok, Online Műhelymunkák INTEGRÁLÁSA a mindennapokba.

A mese gyakorlatba való átültetése konkrét feladatokkal, szülői beszélgetésekkel, valamint a Bátorító Kártyák használata. – Mindkettő célja a probléma feldolgozása, megoldása.

A gyakorlati megvalósítást segítő E-BOOKOKBAN leírt útmutatók napi alkalmazása. (Varázsfüzet, Csekklista a mindennapokban, Irány a megvalósítás)

Az Online Műhelymunkák által a kiválasztott eszközök integrálása a Támogató Gyereknevelésbe. (Amit a félénkségről tudni kell, Határszabás)

A szülő és gyermek között létrejött kapcsolódás elmélyül, a szülő-gyermek kapcsolat erősödik, a megvalósítás zajlik. A gyermek érzi, hogy támogatva van.

4. lépés

HALADÓ (ezüst) fokozat: Harc a mélypontokkal, nem adom fel, kitartok a Támogató Gyereknevelésben – még több gyakorlat – Tematikus Tréningek a Támogató Gyermeknevelésért.

A Mesekönyv, Bátorító Kártyák, E-bookok felhasználása mellett külön, SPECIFIKUS TRÉNINGEK a fennálló, illetve keletkező nehézségek megoldására. (Félelemből a bátorításba – A változás folyamata online tréning, Szorongás kezelése online tréning)

Az online tréningek célja, hogy képes legyél FENNTARTANI A FOLYAMATOT, azaz NE VESZÍTSD EL a kitartásod, tudj ÁTBILLENNI a holtpontokon, illetve a mindennapi bátorítás mellett egy-egy témát kiemelve még több CÉLZOTT eszközt kapj a kezedbe a Támogató Gyermeknevelésben.

5. lépés

MESTER (arany) fokozat: Érzed, tudod, nincs megállás. Ez a helyes irány. Erre van szükségetek.

MENTORPROGRAM a Támogató Gyereknevelésért.

Napi támogató környezet a komplex fejlődésért, elakadások megszüntetéséért, kitartásért, a  konkrét célok eléréséért. Személyre szabott eszközök a Támogató Gyerekneveléshez és a szülők fejlődéséhez. Ezen túl a felmerülő kérdések megválaszolásáért, eredmények megosztásáért.

A Támogató Gyereknevelés által Te is változol, fejlődsz, kapcsolataid jobbak, mélyebbek, önbizalmad, önbecsülésed folyamatosan növekszik. Egyre magabiztosabbá válsz Te is.

Panni és Boldizsár történetei mesekönyv

A mesekönyv használata által mindhárom alapelv (elfogadás, kapcsolódás, bátorítás) megvalósul a gyakorlatban, és elkezdődik a kibontakozás.

Panni és Boldizsár a két főszereplője a mesekönyvnek, ami KÜLÖNLEGES ÉS EGYEDI a mesekönyv a piacon. Miért? Mert a könyv a gyermek számára nehézséget, félénkséget, szorongást jelenthető élethelyzeteket, szituációkat dolgozza fel úgy, hogy a könyvben nem csak mesék, hanem hozzájuk kapcsolódó játékos feladatok segítik a szülő és gyermek közötti kapcsolat egyre szorosabbá válását, ezáltal a gyermek biztonságérzetének, önbizalmának, önbecsülésének növelését.
NEM CSAK FÉLÉNK GYERMEKEKNEK AJÁNLOTT.

Hogyan tudja ezt egy könyv?

PanniEsBoldi-batorito-1

Bátorító Kártyák

A Bátorító Kártyák alapvetően egy nagyon sokféle játékvariációt tartalmazó kártyajáték egészen 4 éves kortól – 99 éves korig. Ezen felül pedig a Panni és Boldizsár történetei mesekönyvhöz is ajánlott a használata.

A Bátorító Kártyák nemcsak a félénk, visszahúzódó, szorongó gyermekeknek nyújtanak vigaszt, támaszt, bátorítást, hanem minden gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

BatoritoKartyak-felso

Nézd meg az alábbi videót,

  • amelyben elmondom, hogyan valósul meg a gyakorlatban a Lépésről lépésre Program,
  • illetve hogyan válhatsz általa Tudatosan Bátorító és Megvalósító Szülővé.