E-mail

info@felenkgyermek.hu

Hogyan fejleszd, támogasd úgy félénk, visszahúzódó gyermekedet, hogy a mindennapokban is érezd, tapasztald az eredményét?

Pannival és Boldizsárral most segítünk neked abban, hogy gyermekednek sikerüljön megtenni a szükséges lépéseket ahhoz, hogy bátor és magabiztos jövő elé nézzen.

Te hol tartasz most?
 • Hónapok, esetleg évek óta azon fáradozol, hogy segítsd félénk, visszahúzódó gyermekedet, de úgy érzed egyhelyben toporogsz?
 • Több mindennel próbálkoztál, de valahogy nem érzed a változást?
 • Sok mindent elolvastál, de nem tudod, hogy alkalmazd a mindennapokban?
 • Olykor tehetetlennek érzed magad?
 • Esetleg magadat hibáztatod?
 • Sokszor úgy érzed feladod?
 • Lehet, hogy Te is félénk vagy?

Egy félénk gyermek fejlesztése nagyon nagy feladat és felelősség.

Most segítek neked, hogy mindig legyen mihez nyúlni, és ne érezd azt, hogy egyedül vagy a problémával!

Egy olyan gyakorlati megoldásra van szükséged, ami minden nap a segítségedre van, és hidat képez közted és gyermeked között.

Mi az?

Megmutatom neked.

Panni és Boldizsár történetei által félénk, visszahúzódó, szorongó gyermeked megtanulja:

nincs egyedül,

mindig van megoldás,

ő is ugyanolyan értékes, mint más,

elfogadni önmagát és ezzel megengedni a változást.

A könyv segítségével képes leszel:

 • az érzelmeiteket a helyén kezelni,
 • napi szinten kitartani,
 • eldönteni, mikor, milyen lépést tegyél,
 • hiányosságokat, nehézségeket előnyre fordítani,
 • gyakorlatban alkalmazni a megfelelő eszközöket,
 • szintet lépni,
 • elégedettnek lenni,
 • elhinni, hogy elég jó szülő vagy.

Csatlakozz a bátor, gyermekükért és önmagukért egyaránt tenni akaró, tudatos szülők táborához.

Egy anyuka így írt a Mesekönyvről és a Bátorító Kártyákról:

Mi az én kapcsolódásom a témához?

Gyermekkoromban sokat betegeskedtem, és ezáltal nagyon félénk, visszahúzódó gyermek voltam. Sok időt kórházban töltöttem, ahol szüleim nem lehettek velem.

Számos helyzetben egyedül voltam, nem kaptam biztatást, támogatást. Teljesen magamra voltam utalva. Annyira belém ivódott az „egyedül vagyok” érzés, hogy felnőttkoromban szembesültem azzal, hogy ez a gyermekkori megéléseimnek az alaplenyomata, és ez „társam” lett a mindennapokban.

Ezen kívül lányom 6 éven át szelektív mutista volt, ami egy olyan szorongásos állapot, amikor a gyermek legtöbbször a szűk családon kívül senkivel nem beszél. Otthon azonban be nem áll a szája, választékosan, érthetően fogalmaz.

A bölcsödétől kezdve az iskolakezdésig az intézményi közösségben, tágabb családi, baráti, ismerősi körben, valamint idegenek társaságában nem szólalt meg. Teljesen bezárkózott, lefagyott. Csak rajtam lógott, szó szerint.

Mára ez már a múlt – bár néha még egy-egy helyzetben előjön a félénkség, visszahúzódás  -, de egy komoly önismereti út volt részemre a szelektív mutizmus folyamata. Ekkor jöttem rá, hogy a gyermeknevelés tulajdonképpen önmagunk ismeretével, nevelésével kezdődik.

A félénkséget nem lehet kinőni. Egy félénk gyermeket fejleszteni szükséges. Többféleképpen. Minden nap.

Vida Ágnes pszichológus, a kismamablog.hu elindítója, számos könyv szerzője.

Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai szülők tízezreinek segítenek jobban megérteni gyermekük viselkedését és önmagukat, mint szülőket.

Vida Ági így ajánlja Panni és Boldizsár történeteit:

Panni és Boldi történetei révén a bátortalan gyerekek megértik önmagukat és a viselkedésüket. Ez a két jóbarát maga is visszahúzódóak, a gyerekek jó barátként tekinthetnek rájuk és a világukban elmerülve, tőlük tanulva nyerhetnek bátorítást. Meséről mesére haladva erősödhet a gyerekek önbizalma, a kiegészítő feladatok, kérdések pedig segítenek még hatékonyabbá tenni a fejlődés folyamatát. Olvassátok sokat!

Szabóné Vincze Anita, szülő
Szabóné Vincze Anita, szülő

Pannival és Boldizsárral nagyon jól tudott azonosulni a kislányom, teljes mértékben magára ismert. Ebből kifolyólag hasznos tanácsokat és információkat merítettünk a mesékből. Sokan nem is gondolnák, hogy a kis lelküknek mennyi törődésre van szükségük. Ezek a mesék rávilágítanak arra, hogyan tudnánk segíteni Nekik, hogy könnyebbé tegyük a mindennapjaikat.

A Bátorító Kártyákat bármikor elő tudjuk venni, hogy Ő is és mi is kifejezzük az érzelmeinket, lelki állapotunkat. Szavak nélkül sokszor nehezebb, ebben nagy segítség a kártya.

Németh Dolli, szülő

A Panni és Boldizsár történeteiben szereplő meséket – annak ellenére, hogy mesénként csak egy képet tartalmaz – szívesen hallgatta 4,5 éves kisfiam. Kicsit félve kezdtem olvasni a mesét, mert kicsit túl direktnek érzem a témát, de ennek ellenére működik, mert ő szívesen végighallgatta őket. A kérdésekre nem szívesen válaszolt. Sokszor még nem képes kifejezni magát, nem képes felismerni a szituációhoz tartozó érzelmeket. Volt olyan kérdés, ahol a válasz az volt, hogy: „nem tudom”, vagy: „anya nem szeretnééém”.
A durcis mese tetszett a kisfiamnak a legjobban. Talán az áll hozzá a legközelebb, és személy szerint nekem azért tetszett, mert kitér arra, hogy a felnőtteknek is van rossz napjuk, amikor például feszültebbek.
A Bátorító Kártyák a használat során fontos mondanivalókat adnak át tudat alatt is a gyermekünknek. Minél többször használjuk, annál inkább beépül a tudatába. A mutizmussal küzdő gyerekek számára szinte létfontosságú mondatok szerepelnek a kártyákon, ami abszolút támogatja a lelküket, és ez a javulás alapja náluk.

Máthé Réka, szülő

A Panni és Boldizsár történetei mesekönyv tükröt állít mind gyereknek, mind szülőnek egyaránt. Bár mesekönyvként vesszük kezünkbe, de elolvasván mindannyian tudjuk, hogy ez nem az. Forgatva lapjait, szembesülünk azokkal a dolgokkal, amelyeket naponta megélünk, átélünk.

A mesék végén található kérdésekre adott válaszok kimondatják gyermekeinkkel azt, amit érez, amit addig érzett, de nem tudott vagy nem akart megfogalmazni. Rásegítve, hogy tisztábban lássa valós kis világát, ugyanakkor rávilágít, hogy nemcsak ő az a „különleges, érzékeny kis lény”.

A kártyák „kimondatják” helyette, hogy hogyan éli meg a pillanatokat, helyzeteket, de ugyanakkor támogatólag is hatnak. Megmutatják, kimutatják, hogy a hétköznapok nem mind egyformák. Mindenkinek (nemcsak neki) vannak rossz-jó, rosszabb-jobb időszakai, és ez természetes. Én csak ajánlani tudom minden olyan szülőnek, akinek bizalomhiánnyal, mutizmussal küzdő gyermeke van.

Ajánlom gyermekeknek, mert rendkívüli módon fogalmazza meg a gyermekek életében jelenlévő problémákat, és hozzásegít az amúgy nehéz helyzetekből való kilábaláshoz. Mert van fény az alagút végén.

Szülőknek azért ajánlom, mert sajnos sokan vagyunk, akik nem kellő megértéssel fogadjuk gyermekünk „másságát”. Lássuk be, nekünk is van bőven mit fejlődni. És ez a könyv, illetve kártyák segíthetnek.

Mit találsz a mesekönyvben?

Ez a mesekönyv Panni és Boldizsár, mint két barát történeteit eleveníti meg.

Panni egy kisiskolás lány, aki korábban alig mert megszólalni, barátkozni, és még mindig félénk, nehezen ismerkedik, de már sokat javult önbizalma, magabiztossága. Boldi még óvodás korú fiú, aki senkivel nem beszél a szűk családot és pár gyermeket kivéve. Nagyon félénk, visszahúzódó, kevés önbizalommal rendelkező kisfiú.felenk_gyemek_panni_es_boldi_tortenetei_nyitottkonyv_tomor

Másoknak kívülről ők ugyanolyan gyermekek, mint a többi, de valahogy mégis mások.

Nekik különösen fontos a bátorítás, a biztatás, a támogatás, elfogadás, megértés, mint ahogyan minden gyermeknek, de a te félénk, visszahúzódó gyermekednek különösen.

Panni és Boldi minden mesében egy-egy személyes történetüket mondják el egymásnak, és a maguk módján, illetve a szüleiktől hallottak, tanultak alapján igyekeznek egymásnak segíteni, egymást kitartásra, küzdésre biztatni, bátorítani.

Hogyan épül fel a könyv?

3 részre tagolódik:

 1. A könyvben 10+1 történet található, amelyek nagyjából 3-5 percesek.
 2. Minden mese után játékos, beszélgetős kérdések támogatják a gyermekek minél jobb megismerését, kapcsolatunk erősítését.
 3. Bátorító Kártyajáték hozzákapcsolása az egyes történetekhez. Ez nem közvetlen tartozéka a könyvnek, de a folyamathoz szorosan hozzátartozik és külön beszerezhető a weblapon.

A gyakorlati segítségnyújtás, támogatás, bátorítás a legtöbb szülő számára nehézséget jelent.  A mesekönyv pedig éppen ennek megoldására helyezi a hangsúlyt.

Megmutatom, hogy a mesekönyv által miként valósíthatod meg  félénk, visszahúzódó gyermeked fejlesztését, illetve azt a három alapelv működését, amellyel eléred, hogy gyermeked képes legyen a jelenlegi határait lebontani, azokat folyamatosan tágítani, és egyre magabiztosabbá váljon, azaz kibontakozzon.

Mi ez a három alapelv?

Mi ez a három alapelv?

Mitől különleges ez a könyv?

1. A történetek

A mesék olvasása közben a gyermek és szülő között létrejön a kapcsolódás.

A gyermek a saját élményeit, érzéseit a történethez tudja társítani, amely segíti őt a feldolgozás folyamatában.

A mesék mind olyan témákat dolgoznak fel, amelyek minden gyermeknek támogatást nyújtanak a mindennapi nehézségek, akadályok, feladatok, kudarcok, félelmek feldolgozásában, és ezáltal növelik biztonságérzetüket, önbecsülésüket, önbizalmukat. Ezáltal önmagukról alkotott képük is folyamatosan pozitív irányba képes változni.

Ezen kívül Panni és Boldizsár a te gyermekedhez hasonló gyermekek, így könnyebb velük azonosulni, könnyebb tőlük elfogadni egy-egy tanácsot.

A mesék párbeszédes, élő hangulatot idéznek, amelyek a gyermek számára könnyen befogadhatóvá, érhetővé, átélhetővé teszi azokat.

Panni és Boldizsár megértik, támogatják, bátorítják egymást egy-egy számukra nehéz helyzet, szituáció elmesélése közben.

A mesékben többször elhangoznak bátorító szavak, mondatok, amelyek nem direkt módon, hanem a történethez kapcsolódva jelennek meg, így a gyermek minél többször hallja, annál inkább beépül a tudatába, és képes lesz a valódi helyzetekben is alkalmazni.

A félénk, visszahúzódó gyermek a történetek és saját helyzeteik összekapcsolása révén rájön, hogy nincs egyedül, és nem baj, ha ő ilyen, megtanulja elfogadni magát, és ezzel képes lesz elindulni a változás útján.

Tehát már a mesék olvasásával megvalósul a 3 alapelv elsajátítása és folyamatos beépülése. Első körben így valósul meg a félénk gyermek fejlesztése.

2. Játékos feladatok és beszélgetések

Minden mese után található egy kérdés-, illetve játékos feladatsor, amelynek az a célja, hogy a történetek elolvasásával ne érjen véget a szülő és gyermek kapcsolódása, egymásra hangolódása.

A kérdések megválaszolásával, a közös beszélgetések által a szülő és gyermek képes az adott nehézséget feldolgozni, arra valódi megoldásokat találni.

Ezen felül a gyermek megtanul, illetve képes lesz beszélni saját érzéseiről, benyomásairól, hiedelmeiről, élményeiről, tapasztalatairól, félelmeiről.

A szülő jelenlétével és részvételével biztosítja gyermekét figyelméről, megértéséről, elfogadásáról, támogatásáról.

A gyermekkel így eltöltött idő meghatározó élmény marad a gyermek számára, amely bátorítólag hat rá.

Ráadásul ezzel a gyermek és szülő bizalmi kapcsolata folyamatosan mélyül, egyre szorosabbá válik.

 A mesék után beiktatott beszélgetés, érzelmi gondolatébresztők által szintén megvalósul mindhárom alapelv gyakorlati alkalmazása. Második körben is megvalósul a félénk gyermek fejlesztése.

3. Bátorító Kártyák

A gyakorlati integrációhoz, valamint a kibontakozás folyamatához szorosan kapcsolódik egy, a Bátorító Kártyákat feldolgozó feladat lehetőség is. Azért lehetőség, mert a Bátorító Kártyák nem tartozéka ennek a mesekönyvnek, de be tudod őket szerezni hozzá.

Bátorító Kártyák

A Bátorító Kártyák szó szerint bátorító mondatokat tartalmazó kártyák, amelyek egy többféle módon variálható társasjáték elemei is egyben, egyészen 4 éves kortól – nagymama, nagypapa korig.

A Kártyák úgy működnek ebben az esetben, hogy a mese alapján a gyermek választ egy Bátorító Kártyát, ami szerinte illik a meséhez (szülő segít neki), és elmondja, hogy szerinte miért kapcsolódik hozzá, mit jelent számára.

A könyv elején konkrét példákkal van szemléltetve a játék menete, így a szülő kellő rutint szerez benne.

Rossz választás nincs. A lényeg, hogy gyermek minél több érzelmét felismerje, képes legyen róla beszélni, illetve a nehézségeket be tudd pontosítani és az üzenetek révén megtaláljátok a megoldást.

Ezzel a játékkal fennmarad a szülő-gyermek kapcsolódása, a kártyák tartalmazzák a bátorítást, ami segít a szülőnek tovább haladni, valamint a ki- és megbeszéléssel létrejön, illetve tovább mélyül az elfogadás.

Tehát a Bátorító Kártyákkal szintén megvalósul a három alapelv a gyakorlatban. Harmadik körben is megvalósul a félénk gyermek fejlesztése.

Miért sokrétű a könyv?

Mert nem egyszer ad segítséget, támogatást gyermekednek és nem pusztán egyfajta nehézség, probléma megoldásában. Újra és újra képes üzeneteket közvetíteni, és különböző megoldási lehetőségeket találni a félénk gyermek fejlesztésében.

Hogyan?

Úgy, hogy amikor először elolvassátok, akkor például a gyermeked mondjuk 4 éves. Ekkor eljut hozzá valami a történetekből, és a közös beszélgetések, kapcsolódás által. De nem minden, nem lesz teljes a kép. Lehetséges, hogy még nem is tudja érzelmeit megfogalmazni.

Később, amikor megjelenik egy újabb nehézség, vagy visszatér egy régi, akkor újra előveszitek a könyvet, és elolvashatjátok az oda tartozó történetet, mert akkor már mondjuk 5 éves a gyermeked, és mivel amúgy is személyes tapasztalása van a témát illetően, megint csak más mondanivalóra fog rezonálni a gyermek, mást fog meghallani, máshogy fogja meghallani, és máshogy fog tudni róla beszélni. Folyamatosan változik, fejlődik, újabb és újabb behatások érik. A nehézségek feldolgozása és megoldási lehetőségek feltárása, illetve azok beépítése a mindennapokba hozzásegíti a gyermeket az egészséges önbecsüléshez, ahhoz, hogy félénksége ne „növesszen” egyre nagyobb és mélyebb gyökeret, hanem ellenkezőleg.

És később is, mondjuk 8, 10 éves korban is így térhetünk vissza mindig egy-egy történethez. A gyermek más szemmel látja, és más füllel hallgatja a meséket, és a kérdésekre adott válaszai mindig mások lesznek, amelyek számodra is jelzik a fejlődés, változás mértékét.

felenk_gyermek_panni_korbevagva_felhuzott_lab

Kinek való a Panni és Boldizsár történetei mesekönyv?

 • Aki képes hinni gyermekében.
 • Aki képes hinni önmagában.
 • Aki felismerte, hogy szülőként ő a legnagyobb segítője gyermekének.
 • Aki nyitott az új ismeretek befogadására.
 • Aki képes maga is változtatni, változni.
 • Aki szeretné, hogy a 3 alapelv (elfogadás, kapcsolódás, bátorítás) könnyedén, erőlködés, találgatás nélkül jelenjen meg a mindennapokban.
 • Aki szeretné, hogy gyermeke elinduljon a kibontakozás útján, és boldog, magabiztos emberré váljon.
felenk_gyermek_boldizsar_korbevagva_felhuzott_lab

Panni és Boldizsár történetei a szakemberek kezében?

A gyermekekkel dolgozó különböző szakemberek (óvodapedagógusok, pedagógusok, gyermekpszichológusok, coachok, egyéb terapeuták) számára a mesekönyv lehetőséget biztosít arra, hogy a mindennapi munkába beépítsék azokat, ott helyben, abban a közegben, közösségben felmerülő, előkerülő nehézséget, problémát orvosolják általuk.

A gyermek a történeteken keresztül képes lesz beazonosítani nehézségeit, és megtanulja, hogy azokra van megoldás, és ezzel növekszik önbizalma, önbecsülése.

Szeretnék csatlakozni a bátor, gyermekükért és önmagukért egyaránt tenni akaró, tudatos szülők táborához.

Kukkants bele a
Mesekönyvbe
és a
Bátorító Kártyákba

Barbi óvónéni és Eszti óvónéni
Berceli Csemete-kert Óvoda
és Mini Bölcsőde

A könyvben lévő történetek maiak, aktuálisak, valódiak, hiszen ezekkel a problémákkal, élethelyzetekkel minden család találkozik, szembesül. Ezek a történetek az óvodai élettel, sőt az iskolával is párhuzamot
vonnak, vonhatnak. Problémákkal itt is találkozhatunk, melyek megoldása segítséget igényel. Amikor egy hasonló szituációval találjuk szembe magunkat, egy „meglepi mesét” választva tudunk rávilágítani, megérteni és oldani az adott helyzeten. Segít a probléma megértésében, megoldásokat kínál, feldolgozhatóvá teszi a sérelmeket, félelmeket. Kifejező készséget, szókincset fejleszt és bővít, egyéni problémák megoldásában nyújt segítséget.
Önmagunk meg- és felismeréséhez, reflektálásához is kiváló eszköz!

B. Szirtes Dóra
Montessori pedagógus, óvodapedagógus,
az ÖsztönAnyu alapítója

A „Panni és Boldi történetei” egy igazán hiánypótló mesekönyv. A történeteket olvasva életkortól függetlenül átérezzük a szereplők helyzetét. Nem csak a gyermekeket, minket felnőtteket is érzékenyít empátiára, elfogadásra, együttérzésre. Szülőként (és pedagógusként egyaránt) a legnehezebb feladatunk megérteni gyermekeink szemszögét, megpróbálni „bele látni” gondolataikba, eligazodni érzelmi világuk káoszában. Panni és Boldi segít nekünk ebben, s nem csak bepillantást enged gyermekeink világába, de megoldókulcsokat is ad a kezünkbe. Külön kiemelném, hogy a kapcsolódó elvek és Montessori szemlélete teljes mértékben áthatja a könyvet, mint tartalmilag, mint koncepcióját tekintve.
Akár szülőként, akár pedagógusként választod, nagyon sokrétűen tudod használni. A történetek feldolgozásában irányt mutatnak a mesék után javasolt kérdések és a könyvhöz kapcsolható mesekártyák is.
Bízom benne, hogy minél több szülőhöz és pedagógushoz eljut majd ez a kiadvány, hogy támogassa egy magabiztos, boldog, önmagát szerető és jól ismerő generáció felnövését.

Fábián Dóra
gyermekpszichológus,
Kapcsolódó Nevelés oktató

Amikor a gyerekünk szorong, látjuk, hogy valami bántja, esetleg a pedagógusoktól kapjuk azt a visszajelzést, hogy túlságosan visszahúzódó, nem beszél, akkor nagyon szeretnénk valahogyan segíteni neki. Szeretnénk megtudni, hogy mi a baj, mi az oka a viselkedésének, de ha faggatjuk, gyakran csak még jobban bezárul, mi pedig tehetetlennek érezzük magunkat, akár még dühösek is lehetünk. Ha belekerültünk ebbe az ördögi körbe, vagy már az elején szeretnénk kipróbálni valami mást, remek lehetőség, ha Panni és Boldi történeteit olvassuk a gyerekünknek – lehetőleg nyugodt körülmények között, összebújva. Gyermekünk magára ismerhet, érezheti, hogy nincs egyedül, hogy természetes, amit érez, és mi is, szülőként jobban megérthetjük, hogy mi zajlik ilyenkor a gyerekekben, és mi az, ami igazán segít. A mesék végén lévő kérdések, feladatok segítenek, hogy a gyerekünk meg tudjon nyílni, ő pontosan mit érez, neki pontosan mire lenne szüksége. Rólunk pedig lekerül a teher, hogy trükkös kérdéseket tegyünk fel, amire végre elárulná, mi a baja. Szeretettel ajánlom Panni és Boldi történeteit félénk, szorongó, szelektív mutista gyerekeknek és szüleiknek, de tulajdonképpen bárkinek, hiszen az is fontos, hogy mindenkit érzékenyítsünk ezekre a témákra, gyerekként és felnőttként is tudjuk, hogyan érdemes kapcsolódni valakihez, amikor nehézségei vannak.

A mesekönyv mellett még egy MEGLEPETÉS és egy KÜLÖNLEGES AJÁNLAT IS vár Rád!

MEGLEPETÉS

AJÁNDÉK Kétoldalas könyvjelző, aminek mindkét oldalán megtalálható Panni és Boldizsár, illetve egy-egy Bátorító Üzenet.

felenk_gyermek_konyjelzo

KÜLÖNLEGES AJÁNLAT

Most lehetőséged van a Panni és Boldizsár történetei mesekönyv mellé
a Bátorító Kártyákat is megszerezni KEDVEZMÉNYESEN PLUSZ MEGLEPETÉSEKKEL!

felenk_gyermek_batorito_varazscsomag

PLUSZ MEGLEPETÉS 1.

Egy letölthető SAJÁT MESE TERVEZŐ

 Mi az a saját mese tervező?

Egy olyan eszköz a kezedben, aminek kitöltésével könnyedén tudsz gyermekednek saját mesét, történetet alkotni.

Miért van erre szükség?

Mert minden gyermek, de különösen a bátortalan, félénk, visszahúzódó gyermekek csodálattal figyelnek szüleikre, amikor egy saját maguk által megélt helyzetet, eseményt, szituációt mesélnek el számukra.

A saját mesék által a gyermekre TERMÉSZETES MÓDON gyakorolt bátorítás, támogatás sokkal hatásosabb és eredményesebb lesz. Az, hogy a gyermek látja, nincs egyedül a problémával, és anyának/apának sikerült már megoldani azt, nemhogy elgyengül, hanem sokkal MAGABIZTOSABBÁ VÁLIK.

felenk_gyermek__plusz_meglepetes_sajat_mese_tervezo

PLUSZ MEGLEPETÉS 2.

Egy letölthető Személyre szabott Bátorítás Munkalap

A Személyre szabott Bátorítás Munkalap által kifejezetten a GYERMEKEDRE és ÖNMAGADRA szabhatod a Bátorító üzeneteket.

Az olvasás, játékok, élethelyzetek nyomán kirajzolódik, hogy gyermekednek és Neked hol van szükséged támogatásra, bátorításra, önbizalom növelésre, magabiztosság fejlesztésére. Ezek önmaguktól nem oldódnak meg. Az adott megállapításokat, észrevételeket feljegyzed a Munkalapra mind a gyermeked, mind a saját vonatkozásodban, és ezek a mondatok, üzenetek lesznek a NAPI MANTRÁTOK. Ezeken a területeken úgy tudsz napi szinten dolgozni, hogy nem érezd azt erőlködésnek. RÁADÁSUL!

A Bátorító Kártyák is ott vannak veled. Ha még hangsúlyosabban szeretnél foglalkozni a témával, akkor kiválasztod a Bátorító Kártyákból az aktuális lapot/lapokat, és olyan helyre teszed, ahol folyamatosan szem előtt legyenek. Így amikor a nap folyamán többször rátekintesz, akkor maga a Kártyák látása is hozzájárul a megerősítéshez.

A Munkalapra folyamatában feljegyzett mondatok alapján igény szerint tudod cserélni a kártyákat annak megfelelően, hogy gyermekednek, illetve Neked miben van szükséged támogatásra, bátorításra, megerősítésre.

felenk_gyermek__plusz_meglepetes_szemelyreszabottbatoritas_munkalap

PLUSZ MEGLEPETÉS 3.

Egy letölthető Napi Megéléseim Munkalap

Ez a Munkalap ahhoz segít hozzá, hogy NAPI SZINTEN KIALAKULJON a Megvalósítási Rutinod.

Ne feledkezz meg:

 • a pozitív dolgokról,
 • ne add fel,
 • legyél kitartó,
 • érezd, hogy nem vagy egyedül,
 • érezd, hogy támogatva vagy,
 • érezd, hogy jó úton vagy.

A Napi Megélésem Munkalap kiegészíti mind a Saját mese Tervezőt, mind pedig a Személyre szabott Bátorítás Munkalapot, hogy a Megvalósításod MAXIMÁLISAN HATÉKONYAN tudjon működni mindenfajta küszködés, megerőltetés nélkül.

felenk_gyermek__plusz_meglepetes_napimegeleseim_munkalap

+ AJÁNDÉK VIDEÓS TRÉNING MINDEN CSOMAGHOZ

A tréning segítségével:

GYERMEKEDRE SZABHATOD a Panni és Boldizsár történetei Mesekönyvet, a Bátorító Kártyákat,
kialakíthatod SAJÁT, SZEMÉLYRE SZABOTT NAPI MEGVALÓSÍTÁSI RUTINODAT.

Hidd el, tudom, milyen nehéz a mindennapi megvalósítás, illetve mennyi erőfeszítésbe kerül, hogy egyáltalán legyen 10-15 perc tiszta, értékes időd gyermekedre, magadra.

A videóval abban támogatlak:

 • hogy láss a sorok között,
 • a mesék ne csak mesék legyenek, hanem elmondom, közben mire figyelj,
 • hogyan dolgozzátok fel a játékos feladatokat,
 • hogyan használjátok a Bátorító Kártyákat,
 • hogyan használd az ajándék munkalapokat,
 • hogyan alakítsd ki a Te napi Megvalósítási Rutinodat.

Tudod, úton vagy.

Elég naponta 1 lépés, és napi 10 perc. 🙂

Nézd meg a csomagajánlatokat és válassz egyet!

felenkgyermek_ajandekvideo_kep

Bátorító Mesecsomag

10.000,-Ft

6.990,-Ft

Panni és Boldizsár történetei mesekönyv

 

– benne 10+1 mese az elfogadásért
– 73+ beszélgetős, játékos feladat a mélyebb kapcsolódásért
– minden meséhez rajzolási lehetőség a könyvben
– Bátorító Kártyák hozzárendelésének lehetősége a mesékhez a bátorításért, kibontakozásért

 

PLUSZ AJÁNDÉK
Kétoldalas könyvjelző
(értéke: 1.000,-Ft)

PLUSZ AJÁNDÉK
Videós tréning 1db
(értéke: 2.000,-Ft)

 

EXTRA MEGLEPETÉS!

A kitartásodat fenntartó motivációs segítség
a mindennapi Megvalósításhoz!

MINDEN NAP CSAK 1 LÉPÉS.

Bátorító Varázscsomag

26.450,-Ft

14.980,-Ft

Panni és Boldizsár történetei mesekönyv: 6990,-
+ Bátorító Kártyák: 7.990,-

PLUSZ AJÁNDÉK
Kétoldalas könyvjelző
(értéke: 1.000,-Ft)

PLUSZ AJÁNDÉK
Letölthető Saját mese Tervező
(értéke: 1.490,-Ft)

PLUSZ AJÁNDÉK
Letölthető Személyre szabott Bátorítás Munkalap
(értéke: 1.490,-)

PLUSZ AJÁNDÉK
Letölthető Napi Megélések Munkalap heti beosztásban
(értéke: 1.490,-Ft)

PLUSZ AJÁNDÉK
Videós tréning 3 db
(értéke: 6.000,-Ft)

 

EXTRA MEGLEPETÉS!

A kitartásodat fenntartó motivációs segítség
a mindennapi Megvalósításhoz!

MINDEN NAP CSAK 1 LÉPÉS.

Ne felejtsd!

Panni és Boldizsár történetei közelebb hozzák gyermekedhez:

 • valódi élethelyezeteket,
 • azok átélést,
 • azok feldolgozását,
 • és a probléma megoldását.

Hogyan tudok fizetni?

A megrendelt termék(ek) árát banki előre utalással tudod kifizetni.

Hogyan és mikor kapom meg a könyvet (és Bátorító Kártyákat)?

A csomag postán, ajánlott levélként vagy csomagként kerül feladásra. Ennek értéke: Az éppen érvényben lévő feladás összege. A szállítás díját is előre, a termék(ek) ellenértékével együtt kell megfizetni.

Mit tehetek, ha kérdéseim vannak a termékekkel vagy a feldolgozással kapcsolatban?

Bátran felteheted kérdéseidet, illetve jelezheted elakadásodat. Segítek! Kérlek írj az info@felenkgyermek.hu e-mail címre, és személyesen választ adok.

Szülők és Fejlesztőházak véleményei a termékekről, szolgáltatásokról

Panni_es_Boldi_mesekonyv_batorito_kartyak_velemeny
felenkgyermek_feszek_fejlesztokucko_velemeny_mesekonyv_batorito:kartyak
felenkgyermek_velemeny_onlinekonzultacio_puskas_nora
felenkgyermek_velemeny_onlinekonzultacio_hirthne_furedi_linda
felenkgyermek_velemeny_onlinekonzultacio_bessenyei_eszter
felenkgyermek_mesekonyv_kartya_onlinetrening_velemeny_kati
felenkgyermek_mesekonyv_kartya_onlinetrening_velemeny_Palicne_Barbi